Waarom VvE inschrijven bij de KvK?

Verenigingen van Eigenaren (VvE) moeten van de wet verplicht worden ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Maar waarom is dat eigenlijk? Welke voordelen heeft de KvK inschrijving voor VvE’s en is het niet ook een soort inbreuk op de privacy van het bestuur? VvE Structuur legt uit, en verwijst naar enkele interessante artikelen daarover.

Voordelen: creëer duidelijkheid en voorkom boete

Het grootste voordeel van de KvK inschrijving voor VvE’s is eigenlijk wel om boetes te voorkomen. Als een VvE niet is ingeschreven, dan is dat een economisch delict en kan ze een boete krijgen van wel 16.000 euro. Maar daarnaast neemt de VvE deel aan het economisch verkeer. Daarom moet duidelijk zijn voor derden wie het bestuur is. Lees meer over het belang van van de KvK inschrijving. Het enige nadeel? Je moet je VvE wel even inschrijven.

Hoe kan ik mijn VvE inschrijven bij de KvK?

Het inschrijven van de VvE bij de KvK is eigenlijk heel eenvoudig. Er hoeven maar twee formulieren voor ingevuld te worden. Soms moeten er ook notulen van een vergadering meegestuurd worden naar de KvK, om te bewijzen dat het bestuur dat zich inschrijft ook echt is gekozen. Maar dat hoeft niet altijd. Wel moet altijd een kopie van de splitsingsakte opgestuurd worden. Op Nederlandvve.nl staat een handleiding om de VvE in te schrijven bij de KvK. als het daarmee niet lukt, dan kun je als VvE bestuur ook een bezoek brengen aan het plaatselijke kantoor van de Kamer van Koophandel. Daar kunnen ze je verder helpen. Klik hier om online een afspraak te maken met een KvK kantoor bij jou in de buurt.

Eén gedachte over “Waarom VvE inschrijven bij de KvK?”

  1. Een bestuurslid heeft een bedrijf en diet in elektronische producten zoals lampen etc.
    Deze koopt hij in voor o.a. onze vereniging bij de voor hem bekende firma’s De rekening wordt betaald door de VvE. En ontvangt het bestuurslid ook nog een uurloon van € 47,50 per uur bij voor voor de werkzaamheden die hij verricht voor de VvE. (Hij gaat niet akkoord met de jaarlijkse toegereikte toelage van €1500,00 is te weinig)Mag dit nou zomaar of niet ?

    P.s Ik ben zelf met meerdere mensen vrijwilliger en vind dit een goede betrokkenheid in de VvE en ontvangen daarvoor niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.