Slapende of inactieve VvE

Wakker schudden en actief worden! Een forse boete dreigt!

Wist je dat … vanaf 1 mei 2008 alle slapende of inactieve VvE’s wakker geschud en actief moesten worden. Dit is wettelijk zo geregeld.
Blijft een VvE slapend of inactief dan zal, vroeg of laat, de gemeente ingrijpen. Dit kan hele nare gevolgen hebben voor de eigenaren, ook financieel!
Daarnaast moet vanaf 1 januari 2010 iedere VvE (hoe klein dan ook) ingeschreven staan in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Dat inschrijven moet gebeuren door de in een Vergadering benoemde bestuurder. Dit hoeft geen professionele (betaalde) bestuurder te zijn. Het kan ook een vrijwillige zelfbestuurder (al dan niet benoemd uit de leden) zijn.
Het inschrijven in het handelsregister is verplicht. Als de VvE in gebreke blijft riskeert het een boete van maar liefst € 16.750, =.
U leest het goed! Een boete van ZESTIEN DUIZEND EN ZEVEN HONDERD EN VIJFTIG EURO.
Meer informatie over het inschrijven in het handelsregister vindt u op onze pagina over de KvK.

Maar let op! De laatste tijd worden wij steeds vaker benaderd met vragen over het inschrijven van de VvE door een professionele beheerder. Is dat binnen uw VvE ook het geval? Dan is de kans zeer groot dat de VvE in verkeerde handen is gevallen en dat u wordt belazerd! Neem dan direct contact met ons op!

Wettelijk verplicht lid
Veel eigenaren van een appartement weten niet eens dat ook zij onder het appartementsrecht vallen en wettelijk verplicht lid zijn van de VvE.

Actief worden?
Dan zult u de andere eigenaren moeten benaderen om de VvE te laten ontwaken. Schrikt dit u af?
Wij kunnen u de helpende hand toesteken en uw VvE een eind op weg helpen.
Heel veel zaken kunt u, met een beetje hulp en aanwijzingen, zelf regelen.
Het is zaak om uw slapende VvE direct goed op de rails te zetten, daarmee voorkomt u voor in de toekomst een heleboel narigheid.