Het gaat fout in veel VvE’s !

Er gaat heel veel fout bij heel veel verenigingen van eigenaren.

Wist je dat .. steeds meer appartementsgerechtigden tot de ontdekking komen dat het ook in hun vereniging niet gaat zoals het zou moeten of zoals dat wettelijk is voorgeschreven.
Door de gedoogcultuur van veel bestuurders en, beslist niet te vergeten, de onverschilligheid en gemakzucht van een grote groep eigenaren, wordt het woongenot van velen ernstig beperkt.
De gemakkelijke manier waarop bestuurders “omgaan” met de middelen van de vereniging voor direct noodzakelijk onderhoud en voor toekomstig groot onderhoud (uw kapitaal en het reserveringsfonds), maakt het er allemaal niet vrolijker op.

Professionele bestuurders en administratieve beheerders hebben al lang geleden ontdekt dat juist bij de VvE’en wel het één en ander te halen valt.
Spreekt men thans een onderhoudsbedrijf of schoonmaakbedrijf aan, dan gaat hun voorkeur toch wel uit naar een VvE. “Daar is geld zat en ze betalen maar wat gemakkelijk. Controle is er nauwelijks”.

Appartementseigenaren…? Word wakker!
Met z’n allen bent u het hoogste orgaan!
U bent de baas!
Niet de bestuurder!
Niet de beheerder!
En al helemaal niet de voorzitter van de vergadering! Ook al is hij tevens bestuursvoorzitter!
Het ligt echt niet aan de politiek, of aan de regelgeving. U moet de fout ‘dichter bij huis’ zoeken!… In uw VvE, bij uzelf en bij uw buren!

Met z’n allen vormen de eigenaren het besluitende orgaan!
Het bestuur, professioneel of zelfbestuur, is slechts de uitvoerder van de door u genomen besluiten in de Vergadering!
Mocht uw bestuur, beheerder, of voorzitter vergadering het anders stellen? “Eigenaar word wakker! U loopt het risico ernstig benadeeld te worden!”
Nog niet overtuigd? Lees dan deze site met aandacht. Het kost u alleen wat tijd.
De site is samengesteld door mensen van de werkvloer (“Voor eigenaren, door eigenaren”). Mensen met bestuurlijke-, administratieve-, juridische-, technische kennis en ervaringen.

Natuurlijk zijn er ook VvE’s waar het allemaal goed is geregeld. “Duim omhoog! Houden zo!”
Maar al die andere VvE’s dan …? …de vragen die naar aanleiding van deze website binnenstromen liegen er niet om. Is het dan allemaal wel zo goed geregeld?
Kennelijk niet, want dan zou deze website niet bestaan!

En kunnen we dan met onze problemen terecht bij de belangenorganisatie voor appartementseigenaren VvE Belang of bij de Vereniging Eigen Huis…?
Nou…nee… niet echt! Lees maar eens, breeduit gemeten op de voorpagina van De Telegraaf, hoe deze organisaties denken over de gemiddelde Vereniging van Eigenaren (“Klikken en niet schrikken!”).